Thúskomme

Bekijk hieronder alle activiteiten die de aankomende tijd in
de huiskamer van de Indische Buurt worden georganiseerd:

Verdere informatie over de evenementen is te vinden onder de agenda

December

Zondag 11 december - 20:00 uur - Club Classique i.s.m. Koor ’t Wilde Wat

Zondag 18 december - 16:00 uur - Ilanga

Ilanga

Zondag 18 december - 16:00 uur

Ilanga bestaat uit zes enthousiaste vrouwen die onder leiding van Jetta Starreveld wereldmuziek zingen. Op 18 december zingen zij meerstemmige Kerstliedjes van over de hele wereld.

Dus zet je Kerstmuts op en kom onder het genot van een glühwein genieten van Ilanga!

Toegang gratis!

Club Classique in Thúskomme

Zondag 25 september - 20:00 uur
Zondag 30 oktober - 20:00 uur

Eens per maand verandert Thúskomme in de gezelligste concertzaal van Amsterdam. De musici strijken en blazen erop los en spontaan schuift een pianist aan om virtuoze hoogstandjes van blad te lezen.

Het programma ontstaat spelenderwijs, geïnspireerd door het speciaalbiertje waar de musici van nippen tijdens hun zeldzame maten van rust.

Avonturierscollectief Club Classique speelt in grote concertzalen en theaters, geeft concerten op stadspleinen en weilanden en is regelmatig te bewonderen op televisie. Ooit begon het allemaal in het café, waar cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder al meer dan tien jaar lang op iedere laatste zondag van de maand klassieke jamsessies organiseren.

Neergestreken in Thúskomme grijpen de musici het moment, draait alles om liefde voor muziek en bloeit de kamermuziek als nooit tevoren.

Toegang gratis, muzikale rijkdom gegarandeert!

Heb je een idee?

Wil je met jouw band optreden of uit jouw eigen roman voorlezen? Wij hebben een geschikt podium in onze huiskamer, en we willen jou met alle liefde dat podium gunnen. Deel jouw voorstel door even een mailtje te sturen naar victor@thuskomme.nl of wandel even binnen om kennis te maken.

Kroegconcert – Club Classique i.s.m. Koor ’t Wilde Wat

Met een drankje wegzwijmelen bij de mooiste muziek! Nergens voelt Club Classique zich meer thuis dan bij Thúskomme, volgens hen het gezelligste café in Amsterdam Oost.

Deze keer een speciale kersteditie in samenwerking met koor ’t Wilde Wat onder leiding van dirigent Tristan Knelange! 

Club Classique is ontstaan in het café. Maandelijks spelen ze daar kamermuziek die hen na aan het hart ligt. Ze spelen a prima vista en de musici lopen in en uit, waardoor er spontaan een gevariëerd programma ontstaat.
Deze keer een speciale gast: koor ’t Wilde Wat, oorspronkelijk ontstaan uit horecamedewerkers van rond de Nieuwmarkt. Daarmee spelen ze het Gloria van Vivaldi en misschien klinkt er ook nog wel een kerstliedje!

Luister met een (Fries) biertje in de hand naar de beste musici!

Musici:
* Koor ’t Wilde Wat o.l.v. Tristan Knelange
* Violisten Myrthe Helder & Joanna Westers
* Altviolist Hessel Moeselaar
* Cellist Leonard Besseling

Toegang gratis!